Dolák-Saly Róbert | F a n k l u b   'n'   F a n s i t e
DSR
 
Betipró
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aktuális
 
Boborján
 
Honlap
 
Rajongók
 
Karakterek
 
Vélemény csináló
Természetesen a szavazás sem irányulhat másra mint Agyatlantiszra!
A könyv bortokodban van már?

Természetesen! A jelenés hetében már megvolt! (24 / 44%)
Igen, most kaptam. (8 / 15%)
Nem. De kösz a tippet tudom mit kérek a fa alá. (11 / 20%)
Nem. De talán majd.... Egyszer... Talán... (10 / 18%)
Nem, de nem is lesz! (2 / 4%)

Szavazatok száma: 55

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:19:03

Szavazás lezárva:
2010-01-16 22:05:03


Lezárt szavazások
 

 
Affik

Brian Van Holt Fanpage Tommy Heavenly6, a japán rockhercegnő Automata Hari Abszurd Humor Társulata 
A Gyűrűk Ura világa  www.florecitasite.gportal.hu 
The Crow Horsy oldala Manchaster United
cserekérés a vendégkönyvben.

 
Ajánló
 
Impresszum
 
IWIW

YouTube-on nem menekülhetsz előlünk!

 
Korhadt határ


--> ide katt

 
Extrák
 
Vidám társaság

[katt a nagyobb méretért!]

na, hehe, átküldte a fotósbácsi a képeket. megázva, de törve nem, víg csapatunk mínusz két tag


A képet Zatocsy készítette azon időpontban, mikor Eszti és Robi még nem érkeztek meg.
 

 
° Írások
° Írások : DSR: Avatóbeszéd

DSR: Avatóbeszéd

Dolák-Saly Róbert  2009.08.02. 12:11

A Fővárosi Állat- és Növénykert Madagaszkári makik részére átadott kifutó DSR által írt és elmondott avatóbeszéd.


 

Engem az állatkert szakmai és sajtóreferense, Hanga Zoltán kért fel, hogy ennek az új létesítménynek a megnyitójából vegyem ki a részemet.
Szerintem nagyon intelligens húzás volt Zoltán részéről, hogy engem hívott a megnyitóra.
Ez is bizonyítja, hogy mennyire jó szakember, és hogy mennyire rajta tartja a kezét a hazai kultúra pulzusán, már amennyiben a hazai kultúrának van pulzusa, és azon egy ember képes rajta tartani a kezét például autóvezetés vagy pörköltevés közben, ami köztudottan kétkezes tevékenység.
 
Egy szó, mint száz, azért örültem különösen ennek a felkérésnek, mert szeretek beszélni. Főleg ilyen megnyitókra és avatásokra megyek szívesen. Múlt héten például a londoni Hyde Parkot nyitottam meg, bár ott nem voltak ennyire sokan, mint most itt, legalábbis azon a részen, ahol én szónokoltam.
 
Az örömérzésemen túl azonban nem titkolhatom fenntartásaimat sem, amelyeknek szintén hangot adnék. Bevallom, e nagyszerű létesítmény láttán kissé irigykedem. Ha én is kaphatnék egy ilyen kifutót, annyira örülnék, mint majom a farkának. És nézzék meg kérem, hogy miközben ezeknek az állatoknak ennyire hosszú farkuk van, milyen unottan jönnek-mennek, üldögélnek. Hálátlan dögök!
 
Különösen most, hogy ennyire válságban van az ingatlanpiac helyzete, sokkal nagyobb gonddal kellene megvizsgálnunk, kik azok, akiket ilyen könnyedén juttatunk újabb lakáshoz. Mit tettek ezek az élőlények, hogy ilyen kiváltságos helyzetbe kerültek? Hajtottak-e hasznot nekünk?
Indokolt tehát alaposabban átvilágítani e faj múltját, hátha kiderül: elhamarkodottan cselekedtünk.
Jöjjenek velem egy kis szellemi utazásra! Előadásomban a többmilliárd éves evolúciót (az első élő szervezetektől a félmajmokig) mindössze 4-5 órában foglalnám össze.
 
Kik tehát ezek a lények?
Honnan jöttek? Kik voltak régen és vajon ma kik?
Vannak olyan kérdések, amelyek magukban rejtik a választ.
Úgy tűnik, ez is olyan.
Megismétlem tehát a kérdést: ezek az állatok vajon ma kik?
 
És mivel a válasz véletlenül kicsúszott a számon, gyanítom, hogy előadásom máris okafogyottá vált.
Ugyanakkor mégis egy kicsit vájkálnék e felháborítóan mázlista lények múltjában. Szerencsére eredeti szakmám szerint biológia tanár vagyok, így utána sem kellett néznem, hogy honnan származnak ők.
Az első, amit nehezen értek, hogy miért jöttek el Madagaszkár összkomfortos dzsungeléből, ahol kifutóra sincs szükség, mert nincs miért kifutni onnan.
 
A származási vonalat külsejük alapján könnyen visszavezethetjük:
 
A makik farka csíkos, tehát a farkuk a zebrától származik.
Mint említettem már, nagyon hosszú farkuk van. Valószínűleg ezért mondják, hogy a maki félmajom, mert a fele farok, fele majom.
De komolyra fordítva a szót, becsapva érzem magamat, mert Hanga Zoltán azt ígérte, hogy félmajmokkal találkozhatok itt, és már előre izgultam, hogy megfigyelhetem majd a majmok belső szerveit, de mindenki láthatja, hogy a majmoknak mind a két felük megvan.
 
Származási szempontból érdemes megemlíteni az aránytalanul hosszú és vékony törzsüket, amely egyértelmű rokonságot mutat a múlt században élt francia elnökkel, de Gaulle tábornokkal…
 
A fekete folt a szemek körül, és a fekete körmök pedig Marilyn Manson, vagy Alice Cooper rocksztárokat juttatja eszünkbe, de ezeket az összefüggéseket most tényleg ne bolygassuk, mert ők még élnek, és kellemetlen lehetne rájuk nézve egy DNS-teszt.
 
Ami engem illet, én erőteljesen szeretnék tiltakozni Charles Darwin idevonatkozó állítása ellen, aki azt mondta, hogy mi, emberek a majmoktól származunk.
Nézzék meg a makik idegesítően fontoskodó, arrogáns, pimasz arckifejezését, amivel ilyen hálátlan módon, szó nélkül elfogadják ezt a gyönyörű kifutót.
Én fel vagyok háborodva, és kérném a jelenlévőket, hogy az ünnepség után jöjjenek velem tüntetni!
 
A táblákra írják rá, amit én is:
 
AZ ÁLLATKERT MAKIJA, A TERMÉSZET BAKIJA!
 
Jó szórakozást kívánok!

 
Totál kezdőknek
 
Tikk-takk
 

 
Megaszondás

"Ahol gondolat van, ott a humor és a filozófia édestestvérek." (DSR)

 
Linkek
 
Rajongók honlapjai
 
Friss

12/11 Agyatlantisz blogja él és remélhetőleg virul. Az ott megtalálható cikkek ide is természetsen felkerültek.

11/17 Frissültek a fellépések illetőlegesen a linkek közé bekerült a könyv hivatalos blogja. Továbbá az Agyatlantisz menüben megtalálható az új borító! FIGYELEM AKI TUDJA ÉS SZERETNE SEGÍTENI TEGYE KI A BLOGJÁRA A KÖNYV BLOGJÁT!

10/26 érdemes újra belesni az Agyatlantisz menübe, persze csak azoknak, akik kíváncsiak az exkluzív információkra

10/14 Az Aktuális címszó alatt egy új rész indult AGYATLANTISZ néven. Ezentúl minden új információt a könyvel kapcsolatban ott találhattok meg. Élből 2 "cikk" fel is került.

10/13 E hosszú hallgatás alatt is történetek események melyeket visszamelőleg jelzek. Az írások közé bekerült Robi egy Maki pártoló beszéde. Az önkéntes videókhoz bekerült egy atom brutál metál DSR nóta feldolgozás. Videóinterjúk-hoz, -hez, -höz pediglen két Reggelis videó.

10/11 ismét hármas összefogás, Mumuska, Viki és Papucs titáni triásza lévén lett-légyen eme fejléckép és kúlos küllem.


07/04 Megújult dizájn egy 3 összefogás végeredménye képp jött létre. Az írások közé bekerült Robi egy új írása. A különálló DSR és DSR fan képgalériába felkerültek a 2009-es Tábor képek.

06/20 a Szájtépővel való visszaélés miatt mától csak regisztrált felhasználóknak érhető el, a Vendégkönyv  továbbra is nyitva van a látogatók előtt.

06/12 új tag, valamint Gomez és Chubby elnyerték az "aktív, de nem volt még találkozón" titulust. aki úgy érzi, hogy kiérdemelné, az visítson!

06/09 amíg a többiek táboroznak, énpapucs tartom a frontot, és közlöm az itten maradott kevesekkel, hogy két új tagnak örülhetünk intenzíven :3

 
Számláló
Indulás: 2007-08-03
 
Juj de jó! ^^

 

 

A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív.

 
Szájtépő
Fejvesztés terhe mellett merészeljen bárki is káromkodni, valamint számolva ama ténnyel, hogy vétke váltságdíja 111 kurbli.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kis szavazás
Ez a kérdés a könyvszeretőknek szól!
Hány példányban szándékozod megvenni a művet?

Egy is elég. (14 / 31%)
Kettő egyiket megveszem a másikkal meg ellenörzöm hogy ugyan az e! (1 / 2%)
Három- négy példányban kell a billegő asztal alá. (2 / 4%)
A könyv nem halmozási cikk! (2 / 4%)
DE! (25 / 56%)
Nem veszem meg, mondtam má'! (1 / 2%)

Szavazatok száma: 45

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:23:15

Szavazás lezárva:
2010-01-24 19:51:01


Lezárt szavazások
 
Tartalom

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto