Dolák-Saly Róbert | F a n k l u b   'n'   F a n s i t e
DSR
 
Betipró
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aktuális
 
Boborján
 
Honlap
 
Rajongók
 
Karakterek
 
Vélemény csináló
Természetesen a szavazás sem irányulhat másra mint Agyatlantiszra!
A könyv bortokodban van már?

Természetesen! A jelenés hetében már megvolt! (24 / 44%)
Igen, most kaptam. (8 / 15%)
Nem. De kösz a tippet tudom mit kérek a fa alá. (11 / 20%)
Nem. De talán majd.... Egyszer... Talán... (10 / 18%)
Nem, de nem is lesz! (2 / 4%)

Szavazatok száma: 55

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:19:03

Szavazás lezárva:
2010-01-16 22:05:03


Lezárt szavazások
 

 
Affik

Brian Van Holt Fanpage Tommy Heavenly6, a japán rockhercegnő Automata Hari Abszurd Humor Társulata 
A Gyűrűk Ura világa  www.florecitasite.gportal.hu 
The Crow Horsy oldala Manchaster United
cserekérés a vendégkönyvben.

 
Ajánló
 
Impresszum
 
IWIW

YouTube-on nem menekülhetsz előlünk!

 
Korhadt határ


--> ide katt

 
Extrák
 
Vidám társaság

[katt a nagyobb méretért!]

na, hehe, átküldte a fotósbácsi a képeket. megázva, de törve nem, víg csapatunk mínusz két tag


A képet Zatocsy készítette azon időpontban, mikor Eszti és Robi még nem érkeztek meg.
 

 
˙ Dolák-Saly Róbert

 


Dolák-dalok mix
Részlet a Best uff L'art pour l'art c. DVD-ről

Név: Dolák-Saly Róbert, ki gondolta volna... (ejtsd: Dolák-Sali Róbert.)
Róbert: A germán Hrodebert, Rodebert névből származik, elemeinek jelentése: dicsőség, hírnév fényes, híres. (na ez így van! :D) Becenevei: Berci , Robcsi , Robcsó , Róbertke , Robesz , Robi , Robika , Robkó. * (Ajánlom mindegyiket a vezetéknév mögé tenni és kipróbálni. Hülye játék olcsó gyerekeknek. Dolák-Saly Robcsó...)

Foglalkozás: Nevét előadóművészként és humoristaként ismerte meg a világ, de dalszerzeményei is jelentősek, írói tevékenysége úgyszintén. Régebben volt biológia és rajz tanár, gépírónő, segédzenekar, de a szíve mélyén mindigis kutya szeretett volna lenni
...

Születési idő 1955. április 20., szerdán (jelenleg 54 éves)

Születési hely: Győrött

Nemzetiség: Akinek ezek után sem nyílvánvaló, azzal közlöjük, hogy magyar, bár egynegyed részben olasz anyai ágon.

Jelenlegi tartózkodási hely: Már mi is gondoltam rá, hogy szereljünk rá nyomkövetőt...egyébként van kertesháza Pesten, ideje java részét feltételezhetőleg ott tölti el.

Magassága: 176 cm 

Súlya:
 80 kg

Csillagjegye:
Kos azt' nem hisz benne. (mellesleg mi se de ez magánügy.)

Haja:
Dióbarna, kedzetben körbebeatles-frizura, majd  a frufru eltűnik. Nyilatkozása szerint holtáig hosszú haja lesz ~ ez nagyon dícséretes ám!

Szeme:
Van kettő. Mindegyik barna. Legalábbis javarészt. De van, hogy zöldesbarna. Vagy ződ.  Feltételezhetőleg megvilágítástól függ.

Családi állapot
: Párkapcsolatban él  Kurucz Adrienn újságírónővel.

Állatok:
 Átmenetileg nem van.

Hangszerek: Gitár, citera, szinti.

Gitárja: Ovation Legend 1736

Pengető: A puha pengetőket szereti.

Díjak: 
1980. Pulzus első helyezés
1989. Az év gyereklemeze Dolák-Saly Róbert & Peremartoni Krisztina - Nem ér a nevem, káposzta a fejem
1991. eMeRTon-díj Dolák-Saly Róbert - Láthatatlan ég
1992. Arany Zsiráf-díj
1995. Szerzői Jogvédő Hivatal Huszka Jenő díja  (L'art pour l'art Társulatnak)
2005. Bon-bon - díj


Kedvencek...*

 Kedvenc kedvence: Roy Harper
 Kedvenc együttesei, előadói: Főképp Beatles; Bródy-Szörényi szerzőpáros; Illés; Queen; John Lennon; Pink Floyd; valamint  Yes; Peter Gabriel; Paul Mc Cartney; Sting;
John Anderson; Led Zeppelin; Genesis; Enya; Mike Oldfield; ABBA; A Crosby, Stills, Nash and Young kvartettet és még sokan mások.
 Kedvenc  mosolygyárosok:
Karinthy Frigyes;  Romhányi József; Alfonzó; Nagy Lajos; Örkény István; stb. 
  Nagyra becsüli Carl Sagan-t; Steven Hawking-ot; Szent-Györgyi Albertet; Karinthy Frigyest; James Randi-t; Richard Dawkins-ot; Radnóti Miklóst; Roberto Benigni-t; Barlon Brando-t; Gene Hackman-t és Al Pacinót.
 Kedvenc autómárkája: "A
legújabb Kerevet-fly modell, légpárnás kivitelben. Ez úgy viszi ki az embert a lakásából, hogy a párna még a feje alatt van, miközben még az ágyában fekszik és a lebegő levegő simogatja összegyűrt homlokát."
  Kedvenc sportja: "Szívesen művelem: ez a kertben ülés egy helyben. Nagyon jó vagyok benne!" (megemlítjük, hogy kisgyermekként természetesen rúgta a bőrt az udvaron, 12 évesen pedig jógázott)

  Kedvenc étele: Nyilatkozata szerint "töltött toll", de azért azt sikerült megtudnunk, hogy nem veti meg a lecsót, a céklát, a töltöttpaprikát, a főtt ételeket és a fagyit sem. Kivéve a csokis fagyit, amit kifejezetten ki nem állhat. [ha mániákusan érdeklődsz gasztronómiai szokásai után, akkor ajánljuk Bellér Ágnes: 100 férfi 100 recept című könyvét, amibe DSR kifejti ezzel kapcsolatos kalandjait]
  Kedvenc itala: víz altatóval
  Kedvenc állata: döglött tehén
  Kedvenc járműve: a kutya
  Szép emléke: "Egyszer gyalog mentem valahol, és nem gondoltam semmire."

Névmutató kedvencei alaposbb megismeréséért

itt pedig álljon féllábon egy cikkrészlet, amit nagyon fontosnak és találónak éreztünk, ha már egyszer a Robiról van szó.

- Őskortól a reményig-

CD panoráma
1996.06.


Riporter:  A L'art pour l'art Társulat tagjaként, mint a Besenyő család Anti bácsija és mint a család ifjú, bugyuta barátja, Pandacsöki Boborján, humoros oldaladról ismerhet az ország, ezen a CD-n (Őskor) azonban mintha egy "búskomor", az életben, az emberekben csalódott előadót hallanánk. Valójában hány arca van Dolák-Saly Róbertnek?

Dolák-Saly Róbert: Ha a tükörbe nézek, valóban két arcom van. Az egyiket balról látom, ha pedig elfordulok, akkor egy másik profilt látok, ami picit elüt az előbbitől. De a kettő mégis együtt jelent engem.
Gondolom, a kérdés azért nem erre irányult. Meggyőződésem, hogy mindegyikünkben többféle egyéniség lakozik, s a sokszínűség attól függően jut kifejezésre, mennyire engedjük magunkat kibontakozni. Úgy vélem, sokan szerepet játszanak, amikor felvéve egyetlen arcot, ezután mindig ennek megfelelően viselkednek, ennek igyekeznek mindenképpen megfelelni. Úgy érzem, mindannyiunknak van egy humoros oldala és egy komoly arca is, élethelyzettől, hangulattól függően.
Nem hiszem egyébként, hogy különleges alkat lennék.
De az ellen tiltakozom, hogy pesszimista és búskomor lennék. Amit dalaimban a világról megfogalmazok, azt a valóságnak érzem. Tényleg úgy látom, hogy ennyire komor, rossz a helyzet, de éppen az életigenlés fogalmazódik meg a szövegeimben. Aggódás ez a körülöttünk zajló történések miatt. Szeretetlenség, figyelmetlenség, nemtörődömség, bunkóság vesz körül minket, nemcsak a nagyvilágban, hanem a közvetlen környezetünkben, a munkahelyeken és a családokban is. 

[...]

Riporter: Egyik dalod, amelyet a lemezmellékleten is hallhatunk, a Remény címet viseli, tehát mégis csak bizakodsz!

Dolák-Saly Róbert: Végletes típus vagyok, azt szoktam mondani: ha a gondolatainkat egyszerűsítjük, mint a törteket, akkor végeredményben oda jutunk, hogy feltesszük a kérdést, vállaljuk-e dolgainkat, életpártiak vagyunk-e vagy sem. Úgy érzem, ha komolyan akarom végezni a munkám, akkor nyitott szemmel kell járnom a világban. Márpedig nagyon sok dolog nem tetszik abban, ami körülöttünk zajlik, és azt mindig is szóvá fogom tenni. Érdekes, hogy ezt a magatartást összetévesztik azéval, akinek nincs kedve élni. Talán az emberek "szembenéző" képességével van baj, és semmiről sem akarnak tudni, ami nem rózsaszín. 


adatlap utoljára frissítve: 2009.06.25.

* Érdekességképpen összevetés egy 1986 márciusi interjúval:

"- És végül néhány személyes jellegű villámkérdés: ki a példaképed?

- A neandervölgyi ősember.

- Kedvenc időtöltésed?

- Kissé indiszkrét vagy.

- Kedvenc énekesed?

- A házunkban van egy idős néni, aki nyitott ablaknál áriákat énekel. Tíz éve őt hallgatom.

- Mi az a legfontosabb, amit szeretnél elérni az életedben?

- A 6-os villamost, amikor sietek... " (IM)

 

 

 
Totál kezdőknek
 
Tikk-takk
 

 
Megaszondás

"Ahol gondolat van, ott a humor és a filozófia édestestvérek." (DSR)

 
Linkek
 
Rajongók honlapjai
 
Friss

12/11 Agyatlantisz blogja él és remélhetőleg virul. Az ott megtalálható cikkek ide is természetsen felkerültek.

11/17 Frissültek a fellépések illetőlegesen a linkek közé bekerült a könyv hivatalos blogja. Továbbá az Agyatlantisz menüben megtalálható az új borító! FIGYELEM AKI TUDJA ÉS SZERETNE SEGÍTENI TEGYE KI A BLOGJÁRA A KÖNYV BLOGJÁT!

10/26 érdemes újra belesni az Agyatlantisz menübe, persze csak azoknak, akik kíváncsiak az exkluzív információkra

10/14 Az Aktuális címszó alatt egy új rész indult AGYATLANTISZ néven. Ezentúl minden új információt a könyvel kapcsolatban ott találhattok meg. Élből 2 "cikk" fel is került.

10/13 E hosszú hallgatás alatt is történetek események melyeket visszamelőleg jelzek. Az írások közé bekerült Robi egy Maki pártoló beszéde. Az önkéntes videókhoz bekerült egy atom brutál metál DSR nóta feldolgozás. Videóinterjúk-hoz, -hez, -höz pediglen két Reggelis videó.

10/11 ismét hármas összefogás, Mumuska, Viki és Papucs titáni triásza lévén lett-légyen eme fejléckép és kúlos küllem.


07/04 Megújult dizájn egy 3 összefogás végeredménye képp jött létre. Az írások közé bekerült Robi egy új írása. A különálló DSR és DSR fan képgalériába felkerültek a 2009-es Tábor képek.

06/20 a Szájtépővel való visszaélés miatt mától csak regisztrált felhasználóknak érhető el, a Vendégkönyv  továbbra is nyitva van a látogatók előtt.

06/12 új tag, valamint Gomez és Chubby elnyerték az "aktív, de nem volt még találkozón" titulust. aki úgy érzi, hogy kiérdemelné, az visítson!

06/09 amíg a többiek táboroznak, énpapucs tartom a frontot, és közlöm az itten maradott kevesekkel, hogy két új tagnak örülhetünk intenzíven :3

 
Számláló
Indulás: 2007-08-03
 
Juj de jó! ^^

 

 

A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív.

 
Szájtépő
Fejvesztés terhe mellett merészeljen bárki is káromkodni, valamint számolva ama ténnyel, hogy vétke váltságdíja 111 kurbli.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kis szavazás
Ez a kérdés a könyvszeretőknek szól!
Hány példányban szándékozod megvenni a művet?

Egy is elég. (14 / 31%)
Kettő egyiket megveszem a másikkal meg ellenörzöm hogy ugyan az e! (1 / 2%)
Három- négy példányban kell a billegő asztal alá. (2 / 4%)
A könyv nem halmozási cikk! (2 / 4%)
DE! (25 / 56%)
Nem veszem meg, mondtam má'! (1 / 2%)

Szavazatok száma: 45

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:23:15

Szavazás lezárva:
2010-01-24 19:51:01


Lezárt szavazások
 
Tartalom

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?