Dolák-Saly Róbert | F a n k l u b   'n'   F a n s i t e
DSR
 
Betipró
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aktuális
 
Boborján
 
Honlap
 
Rajongók
 
Karakterek
 
Vélemény csináló
Természetesen a szavazás sem irányulhat másra mint Agyatlantiszra!
A könyv bortokodban van már?

Természetesen! A jelenés hetében már megvolt! (24 / 44%)
Igen, most kaptam. (8 / 15%)
Nem. De kösz a tippet tudom mit kérek a fa alá. (11 / 20%)
Nem. De talán majd.... Egyszer... Talán... (10 / 18%)
Nem, de nem is lesz! (2 / 4%)

Szavazatok száma: 55

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:19:03

Szavazás lezárva:
2010-01-16 22:05:03


Lezárt szavazások
 

 
Affik

Brian Van Holt Fanpage Tommy Heavenly6, a japán rockhercegnő Automata Hari Abszurd Humor Társulata 
A Gyűrűk Ura világa  www.florecitasite.gportal.hu 
The Crow Horsy oldala Manchaster United
cserekérés a vendégkönyvben.

 
Ajánló
 
Impresszum
 
IWIW

YouTube-on nem menekülhetsz előlünk!

 
Korhadt határ


--> ide katt

 
Extrák
 
Vidám társaság

[katt a nagyobb méretért!]

na, hehe, átküldte a fotósbácsi a képeket. megázva, de törve nem, víg csapatunk mínusz két tag


A képet Zatocsy készítette azon időpontban, mikor Eszti és Robi még nem érkeztek meg.
 

 
° Interjúk
° Interjúk : A döglött mackó sorsa

A döglött mackó sorsa

Székesfehérvár - Hosszú kihagyás után ismét a Vörösmarty Színházban vendégszerepel az abszurd humor népszerű hazai képviselője, a L'art pour l'art Társulat. Két férfi, egy nő meg egy férfi című előadásukról, no és a társulatról Dolák-Saly Róberttel beszélgettünk.


A társulat - Dolák-Saly-Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni - produkciójának címe kissé talányos... Mire számíthat a fehérvári közönség az esten?

- Nem akarjuk becsapni a közönséget, és igyekszünk figyelni arra, hogy legalább két férfi, egy nő és plusz egy férfi feltétlenül szerepeljen az előadásban. Ez nagyon lényeges, hiszen a mai, zűrös világban gyakorta előfordul, hogy az emberek nem azt kapják, amit ígérnek nekik... Persze, szokásainkhoz híven ezúttal is abszurd jeleneteket láthat a közönség, dalok hangzanak el, és még filmet is vetítünk. Egyebek között olyan komoly, magvas mondanivalót hordozó filmet, mint A döglött mackó című: hiszen fontos, hogy az emberek megtudják, milyen manapság egy döglött mackó sorsa. Az estünkön bemutatunk egy Shakespeare-feldolgozást is, amely persze nyomaiban sem emlékeztet az eredeti műre, de mi vesszük magunknak a bátorságot, hogy olyan alternatívát nyújtsunk az embereknek, amely akár meg is történhetett volna. Fenntartjuk a jogot, hogy a közönség elé tárjuk a mi variációnkat Julius Caesar történetéről. Arra, ahogyan a Lart pour lart Társulat feldolgozza Shakespeare-művét, talán a vérlázító jelző illene a leginkább. Úgy színészileg, mint a szöveget tekintve mi magunk is kikérjük magunknak... Az esten is megjelenik a színen Besenyő István, Pandacsöki Boborján, Naftalin Ernő és Margit is. Szászi Móni egy új figurát is bemutat: Heidit jeleníti meg, és egy osztrák filmszinkronnal rukkol elő. Én írtam a finálé-dalt, és egy másikat is, amit Őrzöm a percet címmel jegyzek - amikre persze, nagyon büszke vagyok.

- A Lart pour lart Társulat az elmúlt években olyannyira megszerettette a közönséggel az abszurd humort, hogy ma már igazi rajongótábora van ennek a műfajnak. Időközben létrejött a Holló Színház is. Nem tartanak a konkurencia térhódításától?

- Mi örülnénk, ha lenne konkurenciánk. A Holló Színház nagyrészt mindig fordításokat vitt színpadra, ráadásul már nagyon rég hallottam róla. A Lart pour lart Társulat egyedinek tekinthető azzal, hogy magyar abszurd humort ír és játszik. Egyébként az hasznunkra válna, ha olyan pezsgő volna a kulturális élet, hogy még az abszurd művészeti csoportok is egymás elől kapkodnák el a meghívásokat, mert a versenyhelyzet csak jót tesz. Azt túlzásnak tartom, hogy leírták rólunk: a társulat műfajt teremtett. Erről szó sincs: elég Karinthy Frigyesre, Örkény Istvánra vagy Alfonzóra gondolni. Ők mindannyian fantasztikus tehetséggel művelték az abszurd humort. A mi társulatunk az elmúlt 22 évben nagy intenzitással tört utat egy olyan műfajnak, amely már régóta létezik...

- Évente jelentkeznek új produkcióval. Miként áll össze? Van-e vita?

- Munkamegosztás van, de aki a legtöbb jelenetet megírja, és egy-egy műsor struktúráját felvázolja, az Szászi Móni, a legzseniálisabb poénok kiötlője. Tíz éve állandóan ő írja a Besenyő család történetét, természetesen a poénokkal együtt, de a Boborján-jelenetek sikerében is komoly érdemei vannak. Mi, fiúk pedig megírjuk ehhez a magunk részét: egy-egy dalt, jelenetet. A társulat elsősorban a minőségre figyel. Vita csak akkor van, amikor egyikünk úgy véli: a jelenetet, amit ő írt, legjobb volna kidobni. A többiek meg ellenkeznek: nem, ne tedd!

- Ön zenészként indult, aztán humorista, író lett. Miként határozná meg önmagát, a foglalkozását?

- Nem próbálkozom már ezzel, az vagyok, aminek az emberek tartanak. Zenészként indultam, csakhogy ide születtem, és ez meghatározta, hogy mivé lehettem. Amikor zenélni kezdtem, zenei kvalitásaimat az úgy nevezett szakemberek - fontos az idézőjel - nem fedezték fel, és akkor még nagyon visszafogott voltam. Magyarországon a közönség és a művészet között húzódik egy nyálcsík : azt a réteget értem ez alatt, amely akadályozza, hogy a művészet és a közönség találkozzon. Ők azok, akik megpróbálnak hatalmat gyakorolni, ahelyett, hogy inkább alázattal tennék a dolgukat. Én mindig kijátszottam őket, és ha azt tapasztaltam, hogy gátolnak, új és új dologba fogtam, amelyekről rendszerint kiderült, érdemes volt. Ha nem engedték, hogy zenész legyek, humoristaként folytattam, ha pedig humorista előadóként ütköztem nehézségekbe, könyvet írtam. A kötetem bestseller lett, a gyereklemezem az év gyereklemeze, a rocklemezem pedig a legnagyobb díjakat söpörte be. Mindig előre menekülök.

- A Lart pour lart Társulat produkcióiban évek óta több, igen népszerű figurát alakít. Melyik áll a szívéhez legközelebb?

- Mostanában mindig azt szeretem egy kicsit jobban, amelyiket egy-egy periódusban többször játszom: hol Pandacsöki Boborján, hol Besenyőék Öregje áll hozzám közelebb, de Naftalin Ernő, az ötletológus és a diafilmeket mesélő porondmester, Leopold is dobogóra áll néha. Ez attól is függ, melyikük jelenete a sikeresebb...

 
Totál kezdőknek
 
Tikk-takk
 

 
Megaszondás

"Ahol gondolat van, ott a humor és a filozófia édestestvérek." (DSR)

 
Linkek
 
Rajongók honlapjai
 
Friss

12/11 Agyatlantisz blogja él és remélhetőleg virul. Az ott megtalálható cikkek ide is természetsen felkerültek.

11/17 Frissültek a fellépések illetőlegesen a linkek közé bekerült a könyv hivatalos blogja. Továbbá az Agyatlantisz menüben megtalálható az új borító! FIGYELEM AKI TUDJA ÉS SZERETNE SEGÍTENI TEGYE KI A BLOGJÁRA A KÖNYV BLOGJÁT!

10/26 érdemes újra belesni az Agyatlantisz menübe, persze csak azoknak, akik kíváncsiak az exkluzív információkra

10/14 Az Aktuális címszó alatt egy új rész indult AGYATLANTISZ néven. Ezentúl minden új információt a könyvel kapcsolatban ott találhattok meg. Élből 2 "cikk" fel is került.

10/13 E hosszú hallgatás alatt is történetek események melyeket visszamelőleg jelzek. Az írások közé bekerült Robi egy Maki pártoló beszéde. Az önkéntes videókhoz bekerült egy atom brutál metál DSR nóta feldolgozás. Videóinterjúk-hoz, -hez, -höz pediglen két Reggelis videó.

10/11 ismét hármas összefogás, Mumuska, Viki és Papucs titáni triásza lévén lett-légyen eme fejléckép és kúlos küllem.


07/04 Megújult dizájn egy 3 összefogás végeredménye képp jött létre. Az írások közé bekerült Robi egy új írása. A különálló DSR és DSR fan képgalériába felkerültek a 2009-es Tábor képek.

06/20 a Szájtépővel való visszaélés miatt mától csak regisztrált felhasználóknak érhető el, a Vendégkönyv  továbbra is nyitva van a látogatók előtt.

06/12 új tag, valamint Gomez és Chubby elnyerték az "aktív, de nem volt még találkozón" titulust. aki úgy érzi, hogy kiérdemelné, az visítson!

06/09 amíg a többiek táboroznak, énpapucs tartom a frontot, és közlöm az itten maradott kevesekkel, hogy két új tagnak örülhetünk intenzíven :3

 
Számláló
Indulás: 2007-08-03
 
Juj de jó! ^^

 

 

A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív.

 
Szájtépő
Fejvesztés terhe mellett merészeljen bárki is káromkodni, valamint számolva ama ténnyel, hogy vétke váltságdíja 111 kurbli.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kis szavazás
Ez a kérdés a könyvszeretőknek szól!
Hány példányban szándékozod megvenni a művet?

Egy is elég. (14 / 31%)
Kettő egyiket megveszem a másikkal meg ellenörzöm hogy ugyan az e! (1 / 2%)
Három- négy példányban kell a billegő asztal alá. (2 / 4%)
A könyv nem halmozási cikk! (2 / 4%)
DE! (25 / 56%)
Nem veszem meg, mondtam má'! (1 / 2%)

Szavazatok száma: 45

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:23:15

Szavazás lezárva:
2010-01-24 19:51:01


Lezárt szavazások
 
Tartalom

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto