Dolák-Saly Róbert | F a n k l u b   'n'   F a n s i t e
DSR
 
Betipró
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aktuális
 
Boborján
 
Honlap
 
Rajongók
 
Karakterek
 
Vélemény csináló
Természetesen a szavazás sem irányulhat másra mint Agyatlantiszra!
A könyv bortokodban van már?

Természetesen! A jelenés hetében már megvolt! (24 / 44%)
Igen, most kaptam. (8 / 15%)
Nem. De kösz a tippet tudom mit kérek a fa alá. (11 / 20%)
Nem. De talán majd.... Egyszer... Talán... (10 / 18%)
Nem, de nem is lesz! (2 / 4%)

Szavazatok száma: 55

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:19:03

Szavazás lezárva:
2010-01-16 22:05:03


Lezárt szavazások
 

 
Affik

Brian Van Holt Fanpage Tommy Heavenly6, a japán rockhercegnő Automata Hari Abszurd Humor Társulata 
A Gyűrűk Ura világa  www.florecitasite.gportal.hu 
The Crow Horsy oldala Manchaster United
cserekérés a vendégkönyvben.

 
Ajánló
 
Impresszum
 
IWIW

YouTube-on nem menekülhetsz előlünk!

 
Korhadt határ


--> ide katt

 
Extrák
 
Vidám társaság

[katt a nagyobb méretért!]

na, hehe, átküldte a fotósbácsi a képeket. megázva, de törve nem, víg csapatunk mínusz két tag


A képet Zatocsy készítette azon időpontban, mikor Eszti és Robi még nem érkeztek meg.
 

 
° Interjúk
° Interjúk : A kifejezési mód a művészet lényege

A kifejezési mód a művészet lényege

2008.02.24 16:54, Civil napló | "legalább nyolc éve mondogatom, hogy folytatom a - nem kifejezetten L'art pour l'art-os - zenei tevékenységemet. Azonban most van egy olyan dolog, egy olyan konstelláció, ami tényleg komolynak tűnik"

Szombat délután két teltházas előadáson is láthatta a kecskeméti közönség a L'art pour l'art Társulat "Két férfi, egy nő meg egy férfi" című legújabb műsorát. Bár évek óta nem találkozhatunk velük képernyőn, népszerűségük mégis töretlenül növekszik.
Az előadás után Dolák-Saly Róbertet kérdeztük a társulatról és saját zenészi tevékenységéről:

Két évente jelentkezik a társulat új esttel. Ez a szünet tudatos marketing fogás, vagy egy ilyen bonyolult színházi előadás összeállításához idő kell?

Amikor egy színdarabot sokszor bemutattunk Budapesten, és körbevittük az országon, és ha úgy ítéljük meg, hogy mindenki látta, aki csak akarta, akkor állunk neki új estet írni. Korábban előfordult, hogy évenként álltunk elő új műsorral. Az utóbbi három előadás azonban annyira sikeres volt, hogy többen és többször jöttek el megnézni, mint régebben, emiatt húzódtak két évig ezek a turnék. A Két férfi, egy nő meg egy férfi is ilyen előadás lesz, ez most már kiderült a fokozott érdeklődésből. Persze mi ennek nagyon örülünk.

Van-e olyan állandó közönség vagy törzshely, ahol a készülő jeleneteket letesztelik?

A Budapest Bábszínház a rendszeres helyünk, ahol a társulat állandóan fellép. Az is előfordult, hogy egy vidéki kulturális intézményt kaptunk - valahol Pest közelében - próbahelyként, ahol azon melegében gyorsan be is mutattuk az épp akkor elkészült műsort. Mindig egy adott helyzet pillanatnyi állapota határozza meg, hogy hol lesz a bemutató. Legtöbbször azonban a Budapest Bábszínházban láthatja a közönség először a darabjainkat.

A honlapjukon közzétettek egy írást arról, hogy kész a társulat arra, hogy ismét a tévé képernyőjén szerepeljen, ha művészi szabadságukban nem korlátozzák. Gondolom Ön is érzékeli a népszerűség-növekedést. Mikor jön arra rá a média, hogy nekünk a L'art pour l'art Társulat úgy kell, ahogyan a színházban látjuk?
Nem politikai kabarét, hanem a megszokott abszurd humort igényeljük önöktől.

Éppen most láttam a színházi folyosón, a falra kitűzve egy íróval készült interjút, amiben az szerepel, hogy a vezető értelmiséget bekebelezte a politika. Nahát ezt én a L'art pour l'art Társulatra nézvést nem tartom érvényesnek, mert a társulatunk - amely úgy gondolom eléggé hangsúlyos része a magyar kulturális életnek - közel 22 éve, soha nem állt egyik zászló alá sem, és soha nem is fog. Valószínűleg ez az állhatatosságunk sokaknak böki a szemét, és az is, hogy mindig a saját utunkat jártuk. Ha úgy kellünk, ahogy vagyunk, politikamentesen, szívesen vetjük latba tehetségünket, hogy a nagyközönség nívós műsorokat kapjon.

Csak épp a L'art pour l'art Társulat mellett nem igen van más, aki ne hódolt volna be.

Érezzük is ennek a kellemetlen hatásait, hiszen nyilvánvaló, hogy akik különböző politikai csoportosulásokhoz igazodnak, és fújják mások mondatait, azok komoly támogatással és hátszéllel dolgozhatnak. Mi a közönség igényes szórakoztatását választottuk, és nem a gyűlöletkeltést, és az üres politikai szólamokat a későbbi "jutalmazások" reményében. Úgy gondolom, hogy ez eddig nagyszerűen működött. A közönség is érzi és értékeli, hogy nem vagyunk megvehetők.

Az Ön 1995-ben megjelent Őskor című albuma szakított a humorral. Van-e, és lesz-e még ilyen komoly hangvételű próbálkozása?

Ha visszanézzük a honlapomon a különböző nyilatkozatokat, legalább nyolc éve mondogatom, hogy folytatom a - nem kifejezetten L'art pour l'art-os - zenei tevékenységemet. Azonban most van egy olyan dolog, egy olyan konstelláció, ami tényleg komolynak tűnik. Azzal a barátommal, akivel korábban is együtt dolgoztam, most már elhatároztuk, hogy csinálunk valamit, mielőtt feldobjuk a talpunkat. Már el is kezdtük ezt a munkát, s remélem hogy a közeljövőben el is készül. Ez a közeljövő zenei szempontból mindig legalább egy év távlatot jelent.

Az Őskor albumon megjelenő gondolatokat, világnézetet több mint egy évtized távlatából még vallja-e, vagy ez változott? Még mindig az őskorban élünk?

A véleményem nem változott, azok a dalok még most is aktuálisak. Ugyanakkor soha nem az a lényeg - és ez egy nagyon fontos gondolat - hogy az ember mit ír, hanem az, hogy hogyan. Hiszen már mindenről írtak évtizedek, évszázadok folyamán. Nem a téma a fontos, hanem az a mód, ahogyan hozzányúlunk az adott mondanivalóhoz. Ez a "hogyan" a művészet legfontosabb eleme. Mindenki tudja, hogy rossz az, ahogyan együtt élünk, ezzel nem mond újat Az Őskor című lemez sem. Mindenki tudja, hogy a szerelem az jó, de néha fájdalmas. Erről azonban lehet közhelyszerűen beszélni, és eredeti módon is. Ha röviden meg kéne fogalmaznom azt, hogy a most készülő dalaim mennyiben térnek el, a régebbiek hangvételétől, azt mondanám, hogy ezekben minden bizonnyal jelen lesz a csipkelődős, ironikus hangom is. Az Őskor túl komor volt a mostani énemhez képest. Természetesen a véleményem nem változott, csak ugyan azokról a dologról egészen másképp fogok énekelni.

 

 
Totál kezdőknek
 
Tikk-takk
 

 
Megaszondás

"Ahol gondolat van, ott a humor és a filozófia édestestvérek." (DSR)

 
Linkek
 
Rajongók honlapjai
 
Friss

12/11 Agyatlantisz blogja él és remélhetőleg virul. Az ott megtalálható cikkek ide is természetsen felkerültek.

11/17 Frissültek a fellépések illetőlegesen a linkek közé bekerült a könyv hivatalos blogja. Továbbá az Agyatlantisz menüben megtalálható az új borító! FIGYELEM AKI TUDJA ÉS SZERETNE SEGÍTENI TEGYE KI A BLOGJÁRA A KÖNYV BLOGJÁT!

10/26 érdemes újra belesni az Agyatlantisz menübe, persze csak azoknak, akik kíváncsiak az exkluzív információkra

10/14 Az Aktuális címszó alatt egy új rész indult AGYATLANTISZ néven. Ezentúl minden új információt a könyvel kapcsolatban ott találhattok meg. Élből 2 "cikk" fel is került.

10/13 E hosszú hallgatás alatt is történetek események melyeket visszamelőleg jelzek. Az írások közé bekerült Robi egy Maki pártoló beszéde. Az önkéntes videókhoz bekerült egy atom brutál metál DSR nóta feldolgozás. Videóinterjúk-hoz, -hez, -höz pediglen két Reggelis videó.

10/11 ismét hármas összefogás, Mumuska, Viki és Papucs titáni triásza lévén lett-légyen eme fejléckép és kúlos küllem.


07/04 Megújult dizájn egy 3 összefogás végeredménye képp jött létre. Az írások közé bekerült Robi egy új írása. A különálló DSR és DSR fan képgalériába felkerültek a 2009-es Tábor képek.

06/20 a Szájtépővel való visszaélés miatt mától csak regisztrált felhasználóknak érhető el, a Vendégkönyv  továbbra is nyitva van a látogatók előtt.

06/12 új tag, valamint Gomez és Chubby elnyerték az "aktív, de nem volt még találkozón" titulust. aki úgy érzi, hogy kiérdemelné, az visítson!

06/09 amíg a többiek táboroznak, énpapucs tartom a frontot, és közlöm az itten maradott kevesekkel, hogy két új tagnak örülhetünk intenzíven :3

 
Számláló
Indulás: 2007-08-03
 
Juj de jó! ^^

 

 

A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív.

 
Szájtépő
Fejvesztés terhe mellett merészeljen bárki is káromkodni, valamint számolva ama ténnyel, hogy vétke váltságdíja 111 kurbli.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kis szavazás
Ez a kérdés a könyvszeretőknek szól!
Hány példányban szándékozod megvenni a művet?

Egy is elég. (14 / 31%)
Kettő egyiket megveszem a másikkal meg ellenörzöm hogy ugyan az e! (1 / 2%)
Három- négy példányban kell a billegő asztal alá. (2 / 4%)
A könyv nem halmozási cikk! (2 / 4%)
DE! (25 / 56%)
Nem veszem meg, mondtam má'! (1 / 2%)

Szavazatok száma: 45

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:23:15

Szavazás lezárva:
2010-01-24 19:51:01


Lezárt szavazások
 
Tartalom

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto