Dolák-Saly Róbert | F a n k l u b   'n'   F a n s i t e
DSR
 
Betipró
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Aktuális
 
Boborján
 
Honlap
 
Rajongók
 
Karakterek
 
Vélemény csináló
Természetesen a szavazás sem irányulhat másra mint Agyatlantiszra!
A könyv bortokodban van már?

Természetesen! A jelenés hetében már megvolt! (24 / 44%)
Igen, most kaptam. (8 / 15%)
Nem. De kösz a tippet tudom mit kérek a fa alá. (11 / 20%)
Nem. De talán majd.... Egyszer... Talán... (10 / 18%)
Nem, de nem is lesz! (2 / 4%)

Szavazatok száma: 55

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:19:03

Szavazás lezárva:
2010-01-16 22:05:03


Lezárt szavazások
 

 
Affik

Brian Van Holt Fanpage Tommy Heavenly6, a japán rockhercegnő Automata Hari Abszurd Humor Társulata 
A Gyűrűk Ura világa  www.florecitasite.gportal.hu 
The Crow Horsy oldala Manchaster United
cserekérés a vendégkönyvben.

 
Ajánló
 
Impresszum
 
IWIW

YouTube-on nem menekülhetsz előlünk!

 
Korhadt határ


--> ide katt

 
Extrák
 
Vidám társaság

[katt a nagyobb méretért!]

na, hehe, átküldte a fotósbácsi a képeket. megázva, de törve nem, víg csapatunk mínusz két tag


A képet Zatocsy készítette azon időpontban, mikor Eszti és Robi még nem érkeztek meg.
 

 
° Interjúk
° Interjúk : Azok a régi szép idők...

Azok a régi szép idők...

2003 | "Az itt következő riportban gyermekkoráról, tanulóéveiről, valamint arról olvashattok, hogy valójában milyen ember is ő."


Középiskolás éveim során lehetőségem volt egy nagy kedvencemmel, Dolák-Saly Róberttel beszélgetni egy véletlen folytán, ugyanis 2003-ban volt az 50 éves gálája a giminek és kiderült, hogy annak idején ő is koptatta ott a padot, egészen pontosan három évig.

Az itt következő riportban gyermekkoráról, tanulóéveiről, valamint arról olvashattok, hogy valójában milyen ember is ő.
-Hogyan kerültél Dunaújvárosba?


-Győrött születtem, majd Zalaegerszegre kerültem, onnan 1968 januárjában költöztünk édesanyámmal Dunaújvárosba.


- Milyen gyerek voltál? Milyen volt a kapcsolatod a tanárokkal?


- Nem voltam túl jó gyerek. Előfordult, hogy intőt kaptam, sőt egyszer még az igazgatónál is voltam hasonló ügyben. A tanárokkal való viszonyom nem volt valami rózsás. Reggelenként gyakran jelentkeznem kellett a tanáriban megmutatni, hogy levágattam-e a hajamat. Ezek a dolgok kicsit megkeserítették ezeket az éveket, de ettől függetlenül vannak jó emlékeim is, és azokat szoktam felidézni ellentétben azzal, ahogy most tettem:)


- Hogyan emlékszel vissza az iskolában eltöltött éveidre?


- Nehezen, mert rossz a memóriám:) Komolyra fordítva a szót, elég nehéz évek voltak. Sajnos nem tudok jópofa és frappáns választ adni erre a kérdésre, ugyanis két osztálytársunk elhunyt(egyikük a legjobb barátom volt). Ráadásul nekem is volt egy csúnya balesetem. Mindenesetre megszépíti ezt az időszakot az, hogy imádtam a zenét, volt egy zenekarom is , és a barátaimmal sokat zenéltünk és viccelődtünk.


- Milyen volt a viszonyod az osztálytársaiddal? Tartod velük a kapcsolatot?


- Minden ötödik évben járok osztálytalálkozóra, valamint van egy kedves barátom, Szerémi Zoltán, akivel rendszeresen találkozunk. Ő Budapesten lakik, és a Szegedi Nemzeti Színház tagja.


- Mikor döntöttél úgy, hogy ezt a szakmát választod? Mindig is komikus színész akartál lenni?


- Nem, soha nem gondoltam volna, hogy valaha is az leszek, nem is voltak ilyen terveim. Igazából átlagosnak mondható vágyaim voltak, szerettem volna csillagász lenni, genetikus, etológus vagy egyetemi tanár, de titokban a zenészség felé kacsintgattam. Aztán, ahogy az lenni szokott, természetesen zenész lettem. Az, hogy végül komikusi pályára kerültem, egy véletlen felkérésnek köszönhető.


- És előtte mivel foglalkoztál?


- Tanárként végeztem a főiskolán, biológia-rajz szakon, ezt a „mesterséget” viszonylag rövid ideig(három évig) űztem, mert igazából általános iskolai szinten nem izgatott soha a tanítás, ráadásul elég fárasztó is volt.


- Van olyan emléked, amelyre most is szívesen emlékszel vissza, és a dunaújvárosi gimnáziumban történt?


- Igen, van. Az egyik irodalomórán a magyartanárunk egy vers felolvasása után azt kérdezte az osztálytársnőmtől: „Miért szép ez a vers?” Erre ő azt válaszolta: „Tanár Úr! Én nem mondtam, hogy szép.” A tanár elkomorodott, a gyerekek visszafojtott nevetéssel várták a fejleményeket, ekkor a tanár, kicsit szerepéből kilépve, de nagyon találékonyan így folytatta: „ Na jó, akkor miért nem szép ez a vers?” A lány válasza: „Tanár Úr! Én azt sem mondtam, hogy nem szép.” Az osztály „felrobbant”:)


-Miért szerettél a Széchenyibe járni?


- Hadd válaszoljak erre a kérdésre az osztálytársnőm mondatával: „Én ilyet nem mondtam „:)


- Mit kellett tenned ahhoz, hogy ilyen sikeres legyél? Egyáltalán mit kell tanulnia valakinek, aki humorral akar foglalkozni?


- Ez egy érdekes dolog, szerintem tanulni nem lehet erre a szakmára. Véleményem szerint az abszurd humorhoz elsősorban élettapasztalat kell, egyfajta világszemlélet, bizonyára valamilyen szinten tájékozottnak is kell lenni. Nem árt, ha az ember elolvassa a nagy elődöket, olyanokat, mint Karinthy Frigyes, Örkény István, Nagy Lajos. Ugyanakkor ez még kevés ahhoz, hogy sikeres légy. Az ún. sikerhez egy egészen másfajta tehetség kell, amely nincs összefüggésben a művészi teljesítménnyel. Ma a siker a televíziókon és a média egyéb útjain keresztül vezet, amely kapcsolatokat és mérhetetlenül nagy kitartást igényel.


- Nagyon sportos gyerek lehettél, ha mindig „pumpáról álmodtál”! Tán csak nem kerékpároztál?


- Igen, hát Boborján valóban pumpáról álmodik. Nem voltam sportos, abszolút nem, semmilyen sportot nem űztem, sőt néha megvetően pillantottam azokra az osztálytársaimra, akik tornafelszereléssel rohantak ki a pályára. Az én sportom annak idején a lányok felé irányult, de nem voltam igazi befutó, ezért nem is tudok komoly eredményekről beszámolni. Voltak ugyan „történések”, de messze nem voltam olyan sikeres ebben a műfajban, mint szerettem volna.


- Mennyire vagy állatbarát? Azt az egyet tudjuk, hogy Anti bácsi nem akar megbékélni a kutyákkal, te hogy vagy ezzel?


- Igen, ez az öreg bácsi viselkedéséből tűnik így. Mindig is szerettem az állatokat, van egy arany retrieverem, három cicám, két törpepapagájom. Nem véletlenül választottam a biológiát a főiskolán. Az öreg bácsi, akit alakítok, pont azért bántja az állatokat, mert egy normális lelkületű ember nem teszi. Ez abból adódik, hogy sokszor azon kell nevetnünk, amit az ember helytelenül csinál, és ebben az esetben is ez az alapképlet.


- Mennyire nehéz eljátszani Boborján szerepét? A természetedből fakadóan alakult ki a személyisége, vagy teljes mértékben kitalált ember?


- Nem nehéz eljátszani, mert a természetem része. Boborján tulajdonságai rám is jellemzőek. Ő tulajdonképpen egy öt-hat éves kisgyerek és egy féléves vizsla keveréke. Az a naivitás és önzés, amit képvisel, megvolt bennem is, az persze más kérdés, hogy az életben igyekszem a negatív tulajdonságaim ellen dolgozni. De Boborján egyben én is vagyok.


- Milyen érzés volt részt venni a gálán?


- Nagyon izgalmas volt, főleg azért, mert nem voltam sem kitűnő tanuló, se különösebben fontos része ennek a gimnáziumnak. Nem hiszem, hogy valaki is úgy emlékezne rám, mint sikervárományos diákra. A gimnáziumban töltött nehéz éveim története valahogy ezzel a szerepléssel vált kerekké, az én kis dunaújvárosi filmem végére happy end került. Végül is a gimnázium 50 éves történetét képviselő ünnepségen, szóló produkcióval én képviseltem a „múltat”. Ez nagyon megtisztelő volt számomra.


- Mit üzensz a mostani Széchenyiseknek?


- Azt, hogy ha valami nagy-nagy vágyuk van, amelyet el akarnak érni, vigyázzanak, mert valóra válik! Én ezt szoktam mondani azoknak a fiataloknak, akiknek az álmai elérhetetlennek tűnnek. Úgy gondolom, hogy valaki, aki rááll egy „vonalra”, és nem tágít, eléri, amit akar. Én ebben hiszek. A legfontosabb tulajdonságnak itt a kitartást gondolom. Hadd idézzem Szent-Györgyi Albertet, aki egykoron azt mondta: „ A tehetség egyenlő szorgalom”.


Éliás Veronika rovata (eliasveronika.virtus.hu)

 
Totál kezdőknek
 
Tikk-takk
 

 
Megaszondás

"Ahol gondolat van, ott a humor és a filozófia édestestvérek." (DSR)

 
Linkek
 
Rajongók honlapjai
 
Friss

12/11 Agyatlantisz blogja él és remélhetőleg virul. Az ott megtalálható cikkek ide is természetsen felkerültek.

11/17 Frissültek a fellépések illetőlegesen a linkek közé bekerült a könyv hivatalos blogja. Továbbá az Agyatlantisz menüben megtalálható az új borító! FIGYELEM AKI TUDJA ÉS SZERETNE SEGÍTENI TEGYE KI A BLOGJÁRA A KÖNYV BLOGJÁT!

10/26 érdemes újra belesni az Agyatlantisz menübe, persze csak azoknak, akik kíváncsiak az exkluzív információkra

10/14 Az Aktuális címszó alatt egy új rész indult AGYATLANTISZ néven. Ezentúl minden új információt a könyvel kapcsolatban ott találhattok meg. Élből 2 "cikk" fel is került.

10/13 E hosszú hallgatás alatt is történetek események melyeket visszamelőleg jelzek. Az írások közé bekerült Robi egy Maki pártoló beszéde. Az önkéntes videókhoz bekerült egy atom brutál metál DSR nóta feldolgozás. Videóinterjúk-hoz, -hez, -höz pediglen két Reggelis videó.

10/11 ismét hármas összefogás, Mumuska, Viki és Papucs titáni triásza lévén lett-légyen eme fejléckép és kúlos küllem.


07/04 Megújult dizájn egy 3 összefogás végeredménye képp jött létre. Az írások közé bekerült Robi egy új írása. A különálló DSR és DSR fan képgalériába felkerültek a 2009-es Tábor képek.

06/20 a Szájtépővel való visszaélés miatt mától csak regisztrált felhasználóknak érhető el, a Vendégkönyv  továbbra is nyitva van a látogatók előtt.

06/12 új tag, valamint Gomez és Chubby elnyerték az "aktív, de nem volt még találkozón" titulust. aki úgy érzi, hogy kiérdemelné, az visítson!

06/09 amíg a többiek táboroznak, énpapucs tartom a frontot, és közlöm az itten maradott kevesekkel, hogy két új tagnak örülhetünk intenzíven :3

 
Számláló
Indulás: 2007-08-03
 
Juj de jó! ^^

 

 

A nagyon sok millió évhez képest, amit az ember nemléttel tölt el, tényleg egy villanás ez az egész. Igazságtalannak tartanám, ha a sok millió évet gondolnánk nagyon csúnya mumusnak, miközben fölmagasztalnánk ezt a pár pillanatot azzal, hogy na ez az igazi, és a többi negatív.

 
Szájtépő
Fejvesztés terhe mellett merészeljen bárki is káromkodni, valamint számolva ama ténnyel, hogy vétke váltságdíja 111 kurbli.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kis szavazás
Ez a kérdés a könyvszeretőknek szól!
Hány példányban szándékozod megvenni a művet?

Egy is elég. (14 / 31%)
Kettő egyiket megveszem a másikkal meg ellenörzöm hogy ugyan az e! (1 / 2%)
Három- négy példányban kell a billegő asztal alá. (2 / 4%)
A könyv nem halmozási cikk! (2 / 4%)
DE! (25 / 56%)
Nem veszem meg, mondtam má'! (1 / 2%)

Szavazatok száma: 45

Létrehozás időpontja:
2009-12-11 22:23:15

Szavazás lezárva:
2010-01-24 19:51:01


Lezárt szavazások
 
Tartalom

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto